Mammas senaste blogg är daterad 4 Juni 2007.

Nosad i underlivet.

Expressen hade en artikel  (går att klicka på) om att kvinnor på Hinseberg hade JO-anmält anstalten p.g.a. att narkotikahunden hade tillåtits att nosa dem i underlivet i sin jakt på narkotik. Nämnas bör att ingen narkotika hittades vid detta tillfälle.

JO-anmälan  har inte prövats ännu. Men det som är upprörande är de kommentarer som denna artikel förorsakar på Expressens debattsidor senare.

Det finns inlägg såsom att det var synd om hundarna som efter detta arbete skulle tvingas att gå på antibiotika!! Att generellt var kvinnor äckliga och smutsiga på Hinseberg. Vidare fick vi skylla oss själva då många debattörer ansåg sig veta att narkotikan flödar på Hinseberg. Och att sådana som vi (kvinnorna på Hinseberg) skulle bindas i en park stående på alla fyra för allmän beskådan.

Alla kommentarer vittnar om två saker; Den dåliga kunskapen om oss kvinnor här på Hinseberg och ett förtvivlat stort kvinnoförakt.

Smutsiga kvinnor på anstalten, i den mån det förekommer, tvingas till renlighet. Vi bor alltför tätt för att tillåta orenlighet bland våra medfångar. Narkotika är väldigt ovanligt inom anstalten.

Att vi kvinnor skulle bindas, på alla fyra i en park för mig  i tankarna tillbaka till Häxbränningen. Det är ju bara halmstacken som fattas, så kan man tända på.

Ofta i tidningar läser man om manliga fångar som skrivit till JO för att försöka få rättelse i något fel som begåtts på en manlig anstalt. Det väcker sällan någon reaktion, varken negativ eller positiv, balnd läsarna. Men så kommer en JO-anmälan från kvinnmoanstalt och folk reagerar så hårt mot kvinnlig kriminalitet att de skyr inga ord för att visa sin avsky.

Någonstans vet jag att inläggen på Expressens debattsida säger mer om dem som skrivit inläggen än om kvinnliga kriminella. Det är illa.

Annonser