Styvpappa kommer snart att förflyttas till en Riksanstalt för att där bli granskad och där det ska avgöras vilken klassificering han kommer att få på nästa anstalt. Det verkar som han kommer hamna på Kumla. Han säger att han under omständigheterna ser fram emot det, för det lutar åt att det blir lite mer ”öppet” inom själva anstalten än det är på ett häkte. Dessutom finns det möjlighet att planera på ett annat vis, vad gäller sysselsättning/arbete och andra saker.

Mamma går fortfarande och väntar på besked från Högsta Domstolen innan de kan ta beslut för henne. Men hon vet ju att hon slutligen hamnar på Hinseberg, eftersom det är den enda Kvinnliga Riksanstalten. Så där hamnar alla kvinnor som är dömda till ett längre straff till att börja med, för att man ska kunna bestämma vilken anstalt som hon kan komma att passa på.

Även OM beslut skulle fattas inom kort från H.D. så kommer det ändå att ta ett tag att hamna där, för i nuläget är det minst fem kvinnor från Kronobergshäktet som ska föras dit före henne, som redan fått datum bestämt och allt.

För oss kommer det innebära mycket längre resor och att de hamnar längre ifrån oss, men samtidigt känns det som det KAN bli lite lättare för dem och jag har fått veta att besöken blir väldigt mycket längre på anstaterna än de korta besök vi får göra nu.

Annonser