Rättegångsdatum till Hovrätten är flyttat. Preluminärt blir det den 25/9. En annan sak har också tillstött; Åklagaren vill yrka på ett högre straff nu, för både mamma och styvpappa.

Det är förvånande, efterosm han i Tingsrätten yrkat på sju år var och det var också det de fick. Som jag förstått det så är det ovanligt att Åklagaren höjer yrkandet när han redan fått ”sin vilja” igenom.

Det känns tungt. För det enda som gjorde oss nöjda med det hårda straffet, var att vi inte behövde tveka på ett överklagande, eftersom vi inte trodde de kunde få högre straff…!

Kommentarer medflyttade från Expressen:

Låter ju helknäppt, MEN

Anmäl
Skriven av Miss Borderline den 29 aug 18:12   |   Radera
det kan va en blunder av åklagern att göra så…..den som gapar efter mkt du vet! Däremot tror jag nog tyvärr att straffet inte kommer sänkas, eller bara sänkas mkt marginellt för din mamma. Har läst en del i tidningarna om straffsatser på narkotika, och relativt små mängder kan ge höga straff, och din mamma har ju erkänt hantering av 150 gram heroin. Hur det blir för din styvfar är ju svårt att sia om då han själv (och din mamma) säger att han inte alls haft nån inblandning i detta. Ja jäkla elände…….å själv sitter jag kanske själv i rättegångssal framöver då exet puckla på mig med två smällar för mkt, idioten……men han fick sitta ett dygn på snuthäcken, å det gotta mig 🙂 För mig räcker det som ”betalning” för en blåtira, så jag gråter inte om det inte väcks åtal……har suttit tillräckligt mkt i rättegångssalar dom senaste 12 åren: som målsägande, som anhörig och som vittne *suckar*. Många styrkekramar!!

Miss Borderline:

Anmäl
Skriven av Någons dotter-Någons mamma den 30 aug 14:33   |   Radera
Ja, du har rätt. Den del hon erkänt kommer hon inte ifrån. Men det finns ju delar de inisuerar skulle ha skett också, som de saknar bevis för som bakats in i detta straff. 150 gram ger enligt rättspraxis 5 års fängelse, så vi hoppas på att få ner mammas straff till det och att styvpappa går fri! Men vi har också förstått att rättssystemet är allt annat än rättvist, så därför befarar vi det värsta men hoppas på det bästa! Beklagar verkligen det som skett dig! Hoppas att det kommer lösa sig för dig och att du känner att rättvisa skipas, hur än du vill att den ska se ut! *Kramar om dig rejält*

Aha på det viset!

Anmäl
Skriven av Miss Borderline den 1 sep 16:54   |   Radera
Ja men med hovrätten kan det vara ”lurigt” eller hur jag ska säga. Hovrätten består ju enbart av jurister och inga lekmän, så det kan finnas goda chanser till sänkt straff, så hoppet är absolut inte ute!! Hur åklagaren kan yrka på högre straff är som sagt en gåta, och som jag sa tidigare så tror jag det ärr ett misstag från hans sida om han gör det. Kramizz!

Annonser