Det har ju kommit många frågor på om vad jag tycker om straffet. Pratade med mamma i telefonen i morse och hon hade ju samma inställning som mig. Att styvpappa över huvud taget blev dömd, med tanke på hur en av de andra blev friade är ett mysterium för mig.

I rätten hävdade man nämligen att det fanns en man, vi kan kalla honom X som var den som skickat iväg mamma för att hämta knark. Saken är den att X och mamma inte känner varandra alls. Men X och styvpappa tränar på samma gym, så de kände till varandra.

Så man hävdar alltså att styvpappa var mellanhand för kontakten mellan mamma och X.

Men X blev alltså helt friad. Då återstår frågan vem var styvpappa mellanhand åt? Att mamma och styvpappa inte ”skött detta själva” är Åklagaren övertygad om.

Mamma är arg, för hon har förklarat att hon har haft kontakt med en man som hon lämnat namnet på. Han skulle möta henne på Centralen i Stockholm ”där de möttes sist”. De hade träffats två gånger tidigare. En gång på en hamburgerbar i Centralen och första gången hade de träffats på ett Cafe´på Centralen.

När hon kom med de 147 gram hon hämtat, så gick hon till Hamburgebaren. Mannen dök inte upp, så hon gick till cafeét i stället, för hon tänkte att han menat det stället då.  När han inte dök upp där heller så blev hon nervös av att springa omkring där, så hon bestämde sig för att åka hem tills vidare.

Men där, vid T-banan blev hon tagen av polisen som spanat på henne. Detta hävdar mamma gång på gång under rättegången. Men Åklagaren tog inte ens fram spaningsprotokollet som skulle kunna styrka hennes beskrivning.

Men nu är det ingen tvekan att de kommer att överklaga. Så då kommer advokaterna med största sannolikhet att begära ut spaningsprotokollet.

Varför mannen aldrig dök upp vet man inte, men det spekulerades naturligtvis under rättegången om att han upptäckt att mamma hade polis-span på sig.

Men Åklagaren vägrar fortfarande att tro att mamma skulle ha planerat detta med en utomstående. Hon är arg, för hon tycker att det undervärderar henne som kvinna. Plus att, som hon säger, det är en sak att sitta av ett straff för något man har begått, en annan sak att sitta av ett straff och veta att andra också gör det, trots att de inte har begått brottet!  

Annonser