Miss Borderline kommenterar hos mig och ifrågasätter brottet. Jo, det gäller de 150 grammen och att de hävdar att mamma planerat en resa tidigare för två andra män, som hon ändrade sig om.

En av dessa män hade tydligen varit inblandad i en rättegång med andra personer några dagar tidigare, så han hade Åklagaren yrkat på 14 år för, han fick nu 13 år. Ytterligare en man hävdade man var ägare av en viss summa av de pengar som en kvinna stulit från han som fick 13 år. (Bloggade om det efter rättegången!)  Man genomförde alltså ingen affär med de pengarna alls, eftersom de blev stulna, men bara genom att Åklagaren menar att de planerat en knarkaffär och den ena mannen då skulle vara ägare till en del av de pengarna, så fick han fem år!

Men rent konkret när det gäller mamma och styvpappa så gäller det alltså 150 gram (som de alltså dömt båda till, trots att man varken funnit pengar, droger eller något annat än ”egna tolkningar” av telefonsamtal med styvpappa, så är alltså även han dömd till sju år!)

 Kopierar här in de kommentarer jag fick när samma blogg låg på Expressen:

Ni fixar detta!

Anmäl
Skriven av Drottningen den 14 jul 22:45   |   Radera
Krama mamma nästa gång du träffar henne. Jag håller tummarna för er. Det är ju så bakom varje brott finns en människa och vare sig din mamma eller styvpappa verkar vara ‘förhärdade’ brottslingar. Jag hämtar styrka i från din styrka att kunna se din mamma så klart och tydligt som person. Hon har gjort något fel, sedan har hon gjort något rätt och allt hon har gjort har hon gjort för att hon sett det som sin enda utväg och försökt skydda dig. Ni är båda starka och bra människor. Allt löser sig…. Massor av styrke kramar!!!!

Tack Drottningen!

Anmäl
Skriven av Någons dotter-Någons mamma den 14 jul 23:35   |   Radera
Det var väldigt sanna ord! Att hon har gjort fel, men också något rätt! Världen är sällan så svart/vit som vi föreställer oss! Ska ”krama” henne i telefonen redan i morgon! Tack åter!

Tror man blivit

Anmäl
Skriven av Miss Borderline den 15 jul 16:47   |   Radera
strängare ang narkotikabrott, om man tex jämför så vet jag en äldre kvinna (hon var grov missbrukare själv) som för ca 13 år sen fick 5 år för att ha tagit in 5 kg amfetamin. Man kan väl för f*n inte straffas för nåt man inte gjort…..ok, dom kanske planera men om det nu inte genomfördes så har ju ingen kriminell handlig skett!! En sak är ju om det var planerat att ha skett men dom åkte fast innan, om du förstår vad jag menar. Tror hovrätten kommer döma annorlunda faktiskt, till dina föräldrars fördel. Tror dock inte att din mamma kommer under 5 års fängelse tyvärr. Tack för svaret, ta nu hand om dig och hoppas du kan njuta av det fina vädret!!
Annonser